Numărul turiştilor care vizitează Japonia a scăzut dramatic, iar Guvernul este pregătit să ia o măsură radicală pentru a reporni industria turismului.

Japonia a anunţat că în luna aprilie a fost vizitată de doar 2.900 de turişti, o scădere impresionantă cu 99,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat peste 2,9 milioane de turişti. Acum, pentru că focarul de coronavirus a fost adus sub control, Guvernul japonez încearcă să stimuleze turismul, luând în calcul subvenţionarea cu până la jumătate a cheltuielilor vizitatorilor pasionaţi de cultura şi tradiţia din această ţară.

Comisarul Agenției de Turism din Japonia, Hiroshi Tabata, a declarat, miercurea trecută, că detaliile acestui program încă sunt analizate. Una dintre propuneri este aceea ca statul să plătească jumătate din costul zborului unui turist, relatează RomâniaTV.

În acest moment, Japonia are graniţele închise pentru cetăţenii din peste 100 de ţări, inclusiv Statele Unite, China, Coreea de Sud şi majoritatea ţărilor europene, România fiind şi ea pe lista interdicţiilor. Pe teritoriul Japoniei s-au înregistrat peste 16.500 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 800 de decese.