Clădirea de 9.000 mp va creşte suprafaţa totală închiriabilă de birouri a Palas Iaşi la 62.000 mp. Complexul dispune deja de patru clădiri de birouri funcţionale, cu o suprafaţă de 38.000 mp, la care se adaugă un al cincilea imobil de 15.000 mp aflat acum în construcţie. Noul imobil este deja rezervat integral, potrivit companiei Iulius Group.

„Clădirea este situată în vecinătatea United Business Center 3, având conexiune directă cu Palas Mall şi zona de food-court şi acces la parcarea subterană a ansamblului“, se arată într-un comunicat al Iulius Group.

Dascălu mai are două clădiri de birouri în Cluj-Napoca, în apropierea Iulius Mall, una de 7.500 mp şi alta de 10.000 mp, ambele închiriate integral. Portofoliul de birouri funcţionale al antreprenorului ieşean se ridică la peste 55.000 mp.

În toamnă, omul de afaceri intenţionează să demareze lucrările la un nou complex urbanistic, în jurul Iulius Mall Timişoara, care va include pe lângă zone de retail şi şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp, printre care şi cel mai înalt turn din ţară.

CITIŢI ŞI Iulian Dascălu începe la toamnă un mega-proiect de 220 mil. euro în Timişoara

Lista de investiţii a ieşeanului arată în felul următor: Palas Iaşi, investiţie de 265 mil. euro, Iulius Mall Timişoara: 105 mil. euro, Iulius Mall Cluj şi clădirea de birouri Iulius Business Center: 80 mil. euro, Iulius Mall Suceava: 60 mil. euro, Iulius Mall Iaşi: 23 mil. euro şi clădirea de birouri United Business Center Tower şi parcul Iulius din Cluj-Napoca: 12 mil. euro. Pentru dezvoltarea acestor proiecte, antreprenorul ieşean a împrumutat peste jumătate de miliard de euro de la bănci precum Eurohypo, Marfin Bank, Unicredit Ţiriac Bank, Emporiki Bank şi Banca Italo-Romena.

Omul de afaceri are o avere estimată în ultima ediţie a Top 300 Capital la 400-420 mil. euro şi ocupă locul zece în ierarhia celor mai bogaţi români.