Primarul unei localităţi din judeţul Maramureş a venit cu o soluţie inedită pentru a strânge impozitele locale. El va oferi o excursie în străinătate, prin tragere la sorţi, pentru cei care-şi plătesc taxele şi impozitele locale până pe 30 martie.

Mai exact, este vorba despre primarul oraşului Cavnic, care a promis că va oferi trei zile de vacanţă, pentru două persoane, în capitala Cehiei, Praga. Excursia va fi suportată din fondurile bugetului local şi va fi acordată prin tragere la sorţi unuia dintre norocoşii care-şi achită dările până la data de 30 martie. În plus, locuitorii din Cavnic beneficiază și de o reducere de 10% dacă își achită integral taxele.

Cum a găsit primarul această soluţie

Primarul din Cavnic a venit pentru prima oară cu această idee în urmă cu 4 ani, când a trebuit să facă rost de bani pentru plata facturilor la gaz la instituțiile publice din oraș, școli și grădinițe. Cum nu existau suficienţi bani la buget, primarul a pus la bătaie o excursie pentru cei care își plătesc integral taxele și impozitele locale până la data de 30 martie. La început, locuitorii oraşului au fost sceptici în privinţa excursiei, scrie antena3.ro.

Extragerea pentru excursia la Praga din acest an va avea loc în luna aprilie. Premiul este în valoare de 2.000 de lei, suma fiind suportată integral din bugetul local. Până în prezent, circa 450 de persoane şi-au achitat taxele şi impozitele aferente anului 2020, informează autorităţile locale din Cavnic.