Israel ia o măsură fără precedent! S-a dat undă verde la administrarea celei de-a treia doze

Din cauza tulpinii Delta, Israel a luat decizia de a extinde vaccinarea. Așadar, toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani vor putea să se vaccineze cu a treia doză. Chiar dacă Israel a fost unul dintre liderii mondiali în ceea ce privește campania de vaccinare, în ultimele săptămâni numărul noilor cazuri a început să crească. Reuters informează că tulpina Delta a dus la probleme până și în rândul celor vaccinați.

În luna iulie, Israel a decis vaccinarea cu a treia doză pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, devenind prima țară din lume care a luat o astfel de decizie. Vineri, acordarea celei de-a treia doze a fost extinsă și la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani și la persoanele care lucrează în domeniul sănătății. Autorităţile de reglementare din Europa şi Statele Unite nu au recomandat încă o nouă doză.

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au cerut naţiunilor să se abţină de la administrarea dozelor suplimentare, spunând că este mai important să fie inoculate persoanele din ţările mai sărace care nu avut până în prezent acces la o vaccinare la scară largă.

Și SUA au decis administrarea celei de-a treia doze

Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) a făcut un anunț important care îi vizează pe cei din SUA. Astfel, instituția a anunțat ce se întâmplă cu cei care s-au vaccinat deja de două ori. Agenţia Americană a Medicamentului a informat că persoanele al căror sistem imunitar este slăbit vor putea primi a treia doză de vaccin anti-Covid. Motivul este de a le proteja contra bolii. Pacienții cu transplant de organe se află printre beneficiari.

„Celelalte persoane care au făcut schema completă de vaccin sunt protejate şi nu au nevoie de o doză suplimentară de vaccin anti-Covid”, a declarat Janet Woodcock, director interimar al agenţiei, prin intermediul unui comunicat.

Sursă foto: Dreamstime