Israel și prim ministrul Netanyahu, sub amenințarea grupărilor extremiste din Palestina

Este vorba despre mesajul lansat de Abu Hamza, purtătorul de cuvânt al Al-Quds. Acesta a transmis un mesaj de amenințare pe canalul său de Telegram către Israel, conform celor scrise de saraya.ps

„Așteptăm ca forțele voastre terestre să avanseze în interiorul Fâșiei Gaza, astfel încât să vă putem arăta câteva dintre păcatele noastre”, este scris în mesajul lansat de Abu Hamza.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Al-Quds a spus că au fost introduse rachete noi, „inclusiv ceea ce vom dezvălui acum, care este racheta Qasim, ca parte a operațiunii noastre în care au fost lansate 150 de rachete astăzi la ora 18:00.”

„Focul proiectilelor noastre a ajuns la Hadera, Tel Aviv, Jan Yvna, Ramat Gat, Ashdod, Ashkelon, Sderot, Netivot. Mai avem surprize ascunse în buzunar”, a completat Abu Hamza.

Mesajul lansat de liderul politic al Hamas

Totodată, liderul politic al Hamas a vorbit sâmbătă, 15 mai, la mitingul de la Doha. Ismail Haniyeh a lansat un mesaj de amenințare la adresa lui Benjamin Netanyahu, prim ministru al Israelului.

„Netanyahu, nu te juca cu focul. Moscheea Al-Aqsa este credința noastră și religia noastră și explozia revoluției noastre. Manipularea detonează Cisiordania și Gaza și aruncă în aer întreaga regiune, iar poporul palestinian și națiunea s-au ridicat, pentru a proteja moștenirea profeției. S-au ridicat în toata lumea pentru țara Palestinei, Ierusalimului și Al-Aqsa”, a spus Ismail Haniyeh.

Amintim că, în urma atacurilor forțelor aeriene în Fâșia Gaza, Ministerul Sănătății din Gaza a raportat circa 145 de decese și peste 1.000 de răniți.

Sursa foto: Dreamstime