Restructurările au însemnat optimizarea planurilor etajelor, a fluxului de vizitatori şi a conceptului, stabilind poziţionarea adecvată pe baza unor cercetări demografice realizate asupra zonei de cuprindere şi adaptând mixul de chiriaşi la noul concept.
DTZ Echinox a purtat negocieri cu noile ancore de fashion vizate, precum şi cu retailerii existenţi care urmau să fie relocaţi pentru a implementa noul plan. Compania a semnat noi contracte de închiriere cu C&A si Deichmann – ambele urmând să deschidă magazine în Iris Shopping Centre Titan în această toamnă. C&A a închiriat o suprafaţă de 1.800 mp, împărţită pe două etaje, în timp ce Deichmann va ocupa un spaţiu de 500 mp la primul etaj.

„Suntem în negocieri cu alţi retaileri care iau în calcul Iris Shopping Centre în strategia lor de expansiune”, a comentat Estera Enache, Senior Retail Consultant, DTZ Echinox
Iris Shopping Centre este un proiect de 51.650 mp închiriabili, situat în zona Titan, dezvoltat de Avrig 35. Proiectul a fost vândut de Avrig 35 către Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) în iunie 2008 pentru suma de 147 mil. euro şi face parte în prezent din portofoliul Aberdeen Immobilien. Centrul are peste 50 de magazine şi ancore precum Domo, Sprider, Tako, Reno, Adidas Outlet.
„Restructurarea Iris Shopping Centre se potriveşte foarte bine în strategia noastră de a investi în locaţii puternice, cu perspective promiţătoare de viitoare creştere. Răspunsul încurajator pe care l-am primit din partea retailerilor ne sprijină viziunea şi vom continua să lucrăm la viitoare îmbunătăţiri”, a declarat Harald Floer, Fund Director, Aberdeen Immobilien Kapitalanlagegesellschaft.
Administrarea centrului comercial a fost preluată începând cu luna iulie a acestui an de către Oasis Shopping Center Services, divizia de administrare comercială şi tehnică a Oasis – companie condusă de sibienii Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner.