Compania a deschis oferta astăzi şi şi-a rezervat dreptul de a o închide oricând după deschidere.

NEPI a cumpărat la sfârşitul lunii august complexul comercial Iris din Titan de la fondul de investiţii scoţian Aberdeen pentru un preţ de 86 mil. euro, cu 41% sub cel plătit de fostul proprietar în urmă cu şapte ani.

Preţul a fost achitat de NEPI în numerar din resursele proprii, potrivit anunţului companiei de la data achiziţiei. La sfârşitul primului semestru, NEPI avea disponibili, sub formă de cash, 63,5 mil. euro şi sub formă de credite „revolving“ neaccesate, alte 62,5 mil. euro.   

Prin această achiziție, NEPI a devenit cel mai mare proprietar de malluri din București, deținând încă trei centre comerciale: Mega Mall, Promenada și Vulcan Value Centre.

Iris Titan are o suprafață închiriabilă brută de 44.730 mp și generează anual din închiriere un venit de 7,9 mil. euro. Centrul are peste 50 de magazine printre care cel mai profitabil hipermarket Auchan din România, și alte branduri precum C&A, CCC, Deichmann, Flanco, H&M sau New Yorker.

Iris Shopping Center a fost dezvoltat de Avrig 35. Proiectul a fost vândut de Avrig 35 către Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) în iunie 2008 pentru suma de 147 mil. euro. La acea dată DEGI era divizia de investiţii imobiliare a grupului german de asigurări Allianz. Scoțienii de la Aberdeen au cumpărat în același an DEGI și au preluat toate activele locale ale acestora.