Irina Begu, locul 70 WTA, a fost eliminată, joi dimineaţa, de Bianca Andreescu, proaspăta deţinătoare a titlului de la Indian Wells, tânăra sportiva canadiană de origine română, chiar din primul tur al turneului de la Miami, după ce românca a avut partida în mână şi chiar o minge de meci în setul doi.

Begu a pierdut în faţa lui Andreescu, locul 24 WTA, cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-2, în două ore şi 33 de minute.

Primul set a început cu un serviciu pierdut al lui Andreescu, care şi-a revenit şi a făcut break, însă imediat a mai pierdut un serviciu, iar la final Begu a câştigat setul cu 6-4.

În al doilea set a fost o mare surpriză, după ce Bianca Andreescu a revenit în faţa Irinei Begu de la 1-5 la 7-6 (2), cu trei break-uri şi trei mini-break-uri. Ea a salvat şi o minge de meci.

Setul trei a fost la discreţia Biancăi Andreescu, cu o Irina Begu demoralizată total. În 41 de minute, ea a făcut break de două ori şi s-a impus cu 6-2.

Aceasta a fost a treia confruntare dintre cele două sportive, după cea din 2018 din Fed Cup şi cea din 2019, din primul tur la Indian Wells, turneul disputat înaintea celui de la Miami şi câştigat de Andreescu. Primul meci a fost câştigat de Begu, iar al doilea de Andreescu. În runda următoare, Andreescu o va întâlni pe americanca Sofia Kenin, numărul 34 mondial şi favorită 32, care joacă direct în turul doi.