Multe dintre victime erau muncitori zilieri care aşteptau să fie angajaţi în piaţa din Sadr City, în nord-estul Bagdadului. 

Atentatul a survenit în timpul unei vizite a preşedintelui francez François Hollande în capitala Irakului. 

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, însă atacuri ale organizaţiei jihadiste Statul Islamic vizează în mod regulat zone civile din capitala irakiană, menţionează Reuters. 

Sâmbătă, 29 de persoane au fost ucise în trei atacuri cu bombă la Bagdad.

Atentatul de la Istanbul

Autorul atentatului comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, atac soldat cu 39 de morți și 69 de răniți, este în continuare căutat de poliție, relatează AFP. Cetățeni din mai multe țări arabe se numără printre cei 39 de morți în atacul armat, a anunțat un ministru turc, potrivit AFP și Reuters.

Premierul turc Binali Yildirim a respins duminică informațiile apărute în presă conform cărora autorul atacului purta un costum de Moș Crăciun, transmite DPA. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu există persoane de cetățenie română printre victimele identificate în urma incidentului.

Cetățeni din mai multe țări arabe se numără printre cei 39 de morți în atacul armat dintr-un club de noapte din Istanbul în timpul celebrării Anului Nou, a anunțat duminică un ministru turc, potrivit AFP și Reuters.

Citat de agenția de presă proguvernamentală Anadolu, ministrul pentru Familie, Fatma Betül Sayan Kaya, a afirmat că cetățeni din Arabia Saudită, Maroc, Liban și Libia se numără printre persoanele ucise, fără a oferi cifre exacte pentru fiecare țară.

La Amman, Ministerul iordanian de Externe, citat de agenția oficială Petra, a precizat că trei iordanieni au fost uciși și patru răniți în atentatul de la Istanbul.

Ministerul tunisian de Externe a transmis la rândul său că doi cetățeni tunisieni au murit în atac.

De asemenea, un libanez este dat dispărut și trei au fost răniți în atac, a precizat pentru AFP consulul Libanului la Istanbul, Hani Chmaitili.

Ambasada Marocului la Ankara a indicat de asemenea că trei dintre cetățenii săi au fost răniți ușor.

AGERPRES