COVID lovește în interiorul Bisericii Ortodoxe Române! ÎPS Calinic a contractat COVID. Vestea este cu atât mai tulburătoare cu cât în luna mai a lui 2020, ÎPS Pimen, cel care era arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit infectat cu SARS-COV-2.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi luat COVID de la unul dintre consilierii săi. Este vorba de părintele David. Acesta este, din nefericire, în stare gravă, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă.  ÎPS Calinic are o formă uşoară de COVID-19, conform surselor din rândul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 64 de ani, a refuzat să meargă la spital și se tratează în chilia sa.

Cum s-a infectat ÎPS Calinic

Consilierul înaltului prelat a fost transferat miercuri de la Suceava la Iași, la solicitarea familiei. Starea pacientului s-a agravat și marți a fost necesar să fie transferat la Terapie Intensivă și intubat. Consilierul are domiciliul în Iași și familia a solicitat transferul la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași. În cursul zilei de miercuri a fost găsit un loc disponibil la acest spital și pacientul intubat a fost transferat cu o ambulanță de terapie intensivă SMURD.

Trebuie amintit că predecesorul acestuia, anume arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în luna mai anului trecut la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce s-a infectat și el cu coronavirus. Totuși, cauza morții acestuia ar fi fost un al doilea atac de cord. Atunci medicii erau foarte rezervați în ceea ce privește starea lui de sănătate, după ce el s-a infectat cu coronavirus.

El a fost preluat chiar cu un elicopter SMURD de la Suceava în stare gravă și a fost dus la Matei Balș. La Spital el a suferit mai multe complicații pulmonare. Ulterior, arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a decedat în urma unui infarct.