Rezoluția privind statul de drept din România și raportul MCV vor fi pretextul perfect pentru o nouă lovitură, consideră mai mulți europarlamentari. 

Rezoluția privind statul de drept și raportul MCV vor fi prezentate marți în Parlamentul European. Cele două documente devastatoare la adresa funcționării României vor deveni argumente pentru o nouă lovitură, mai exact opoziția pe care o vom primi pe tema aderării la spațiul Schengen, susțin mai mulți europarlemantari. 

„Nici nu le trebuie altceva decât pretexte”

„Știți bine că legarea de raport este forțată și că de fapt altul este interesul acolo. De la Schengen ne luăm adio deocamdată pentru că atât timp câ Olanda o să spună în continuare nu, nicin raport nu mai poate influența pentru că, astea sunt pretextele. Interesele sunt economice, punct. Ei nici nu mai au nevoie acum de MCV pentru că s-au blindat cu rezoluția, deci oricum ai da-o, vor avea cum să invoce pretexte. Nici nu le trebuie altceva decât pretexte.” a spus Renate Weber, pentru DCNews. 

Europarlamentarul consideră că România nu va intra în zona Schengen nici măcar cu un pas atunci când va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. „Doar o minune să fie să văd că în timpul președinției noastre am putea măcar să facem primul pas cu aeroporturile și cu porturile. Ar fi o minune”, a mai declarat Renate Weber pentru DCNews.

Votul din plenul Parlamentului European (PE) privind statul de drept în România va avea loc marţi, 13 noiembrie, au declarat pentru Agerpres surse oficiale din cadrul Parlamentului European, în aceeaşi zi în care Comisia Europeană va face public raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).