Ionuț Stroe, mesaj despre polul de dreapta

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a exprimat marţi opinia sa cu privire la polul de dreapta anunţat în ziua precedentă între USR, PMP şi Forţa Dreptei.

El a indicat că găsește dificil să creadă că o alianță funcțională din punct de vedere politic se formează între un partid micuț și două formațiuni care abia există.

Stroe a menționat că unii dintre participanții la această alianță, care sunt politicieni cu experiență, par să fie implicați într-o inițiativă fără substanță.

Ionuţ Stroe a exprimat într-o emisiune că percepe alianța dintre un partid cu o cotă sub zece procente și două formațiuni care abia există ca o formă de asociere realizată cu disperare și un evident interes electoral.

Stroe a subliniat că incapacitatea politică a celor trei partide i-a adus împreună într-o coaliție foarte ciudată, dovedită clar acum. El a menționat că cele trei partide încearcă să-și salveze situația prin această inițiativă.

”Eu văd construcţia asta între un partid sub zece procente şi două care abia mai există ca fiind un fel de formă de asociere cu disperare şi vădit interes electoral. E clar şi demonstrat că neputinţa politică a celor trei partide le-a adus împreună, acum, foarte ciudată coaliţie”, a spus Ionuţ Stroe, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Alianța nu reprezintă o alternativă reală

Ionuț Stroe a afirmat că nu consideră că noua alianță reprezintă o alternativă reală. Ea nu poate fi privită ca un pol al dreptei.

El a subliniat că PNL este pilonul tradițional și ideologic al dreptei, fiind cel mai mare partid de dreapta.

Potrivit lui Stroe, dacă se dorește discutarea despre un pol de dreapta, acesta este reprezentat de PNL.

”Nu este o alternativă reală, nu putem vorbi de un pol al dreptei, PNL este pilonul tradiţional şi ideologic al dreptei, suntem cel mai mare partid de dreapta. Dacă e să vorbim de un pol de dreapta, acesta este în dreptul PNL”, a mai spus Stroe.

Liberalii nu se simt în pericol

Ionuț Stroe a opinat că rezultatele alegerilor pentru noua alianță vor fi negative. Acesta a subliniat că nu există în prezent o construcție politică solidă, ci una cu un evident interes electoral.

El a considerat că este dificil să creadă că un partid mic și două care abia există pot forma o alianță funcțională din punct de vedere politic.

Stroe a caracterizat această alianță mai degrabă ca o încercare de a renunța la vechile sigle. Astfel, spune că este un gest de marketing politic.

De asemenea, a menționat că unii dintre membrii acestei alianțe, fiind politicieni cu experiență, par să participe la o acțiune care nu aduce nimic nou.

El a exprimat îndoiala că aceștia vor reuși să convingă mai mult de 10% din votanți. Acesta este procentul pe care îl au în prezent.

”Credem că până la urmă alegerile pentru ei vor da cu minus, nu există în momentul de faţă o construcţie politică aşezată ci una cu vădit interes electoral”, a mai spus Stroe. ”Greu să cred că un partid micuţ şi două care abia există fac o alianţă funcţională din punct de vedere politic. Este mai degrabă o încercare de a scăpa de vechile sigle, este un gest de marketing politic. Unii dintre ei, vechi politicieni, par a participa la o ciorbă reîncălzită”.