"S-a produs o eroare pentru care îmi cer scuze", a spus Mişa, la Parlament, după votul dat de plenul reunit pentru învestirea Guvernului. 

După audierile din Comisiile de specialitate, Ionuţ Mişa anunţase că Guvernul va desfiinţa pilonul II de pensii.

Mișa a precizat joi seară că pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat şi nici naţionalizat, subliniind că la Parlament a răspuns unei întrebări ''care probabil a fost interpretată greşit''. 

''În legătură cu informaţiile apărute în presă potrivit cărora aş fi declarat că Guvernul are în intenţie desfiinţarea pilonului II de pensii, fac următoarele precizări: Nu am declarat că voi susţine desfiinţarea pilonului II de pensii. Nici nu am în intenţie să fac acest lucru. Nu există în programul de guvernare această măsură. Am răspuns unei întrebări, care probabil a fost interpretată greşit, în legătură cu posibilitatea naţionalizării pilonului II de pensii. Precizez încă o dată – nici nu desfiinţăm pilonul II de pensii, nici nu îl naţionalizăm'', punctează Mişa, într-un comunicat.

Totodată, ministrul spune că nu ar fi putut face o astfel de previziune ''având în vedere că fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat''. 

''Nu pot fi naţionalizate fondurile publice. Regret confuzia creată şi îi asigur pe toţi românii că un subiect atât de complex şi sensibil este tratat cu maximă seriozitate şi profesionalism de echipa de la Ministerul de Finanţe'', conchide ministrul Ionuţ Mişa, citat în comunicat. 

AGERPRES

Citiți și:

NN Pensii avertizează că urmează naționalizarea pensiilor private

Ministrul Finanţelor, despre NN Pensii: Sper să îi informeze corect pe clienţi, să nu-i dezinformeze

NN Pensii despre 'naționalizare': Scrisoarea trimisă clienţilor nu reprezintă un avertisment

ASF a amendat NN Pensii cu 750.000 lei

Se desființează pensiile private obligatorii! Declarația ministrului Finanțelor

Dragnea, despre desfiinţarea pensiilor private obligatorii: 'O prostie!'

Tudose, despre pilonul II de pensii: Nu se va desfiinţa, punct