Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va sesiza CCR în legătură cu OUG privind modificarea Codurilor penale. "În legătură cu OUG am decis să sesizez CCR", a spus şeful statului.

Domnia sa a arătat că sesizarea vizează conflictul juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte şi sistemul de justiţie şi Parlament, pe de altă parte. Preşedintele Iohannis a precizat că sesizarea a plecat către CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că soluţiile la criza actuală trebuie să vină de la politicieni, arătând că săptămâna viitoare va invita 'mai multă lume la discuţii' la Palatul Cotroceni.

"Cu siguranţă o să invit mai multă lume la discuţii, dar cum abia ieri i-am scris premierului şi poate a fost ocupat, nu ştim cu ce, că nimeni nu l-a văzut, dar vreau să-i dau şansa o zi-două să judece puţin ce am scris acolo. Nu vreau să-mi dea un răspuns pripit, ca şi data trecută, fiindcă nu ne foloseşte la nimic şi lui sigur nu, după care va trebui să invit oamenii la Cotroceni să găsim o soluţie la această criză, pentru că altfel lucrurile se agravează şi strada poate să protesteze, românii îşi spun nemulţumirile, dar soluţiile nu pot veni din stradă, soluţiile trebuie să vină tot de la politicieni, cu certitudine săptămâna viitoare o să-i invit ca să-mi prezinte soluţiile, dar asta este o fază ulterioară", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, întrebat dacă intenţionează să aibă o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis le solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, şi Jandarmeriei să explice de ce "au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică".

"Solicit doamnei ministru şi Jandarmeriei lămuriri foarte clare de ce au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestare paşnică", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

ştire în curs de actualizare