Președintele României declară că, în vreme ce PNL și USR au acceptat din prima semanrea pactului pe care acesta l-a propus, PSD încearcă fel de fel de tertipuri care, în realitate, trădează o eschivare a social-democraților.

„Eu am lansat după consultările cu partidele parlamentare un pact care conține elementele care trebuie lămurite și rezolvate pentru a satisface voința exprimată de români la alegeri și referendum. Am văzut că PNL și USR a acceptat imediat acest pact, dar PSD a început să facă tot felul de figuri. În realitate, PSD se eschivează. PSD încearcă acum să boicoteze implementarea referendumului. Se vede că PSD nu a înțeles încă lecția dată de popor care e suveran”, a zis Iohannis.

Președintele României susține că amendamentele pe care PSD încearcă să le aducă pactului sunt nici mai mult nici mai puțin decât o formă de tergiversare a discuțiilor, care amintește de stilul de conducere al lui Liviu Dragnea.

„E o formulă de a tergiversa. PSD deja se comportă ca și cum ar fi condus de undeva, din umbră, de cineva care a fost acolo…”, a zis seful statului.