Premierul Florin Cîțu și Ioana Mihăilă se contrazic în declarații. Mai exact, în cursul zilei de vineri, deși premierul Florin Cîțu declara că nu s-a ajuns la niciun acord în coaliție legat de Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate, Ioana Mihăilă avea altă variantă.

Ministrul Sănătății susține că proiectul face parte din Programul de guvernare, negociat în coaliţie.

Întrebat în cadrul vizitei din Dolj despre crearea unei agenţii care să gestioneze spitalele regionale şi dacă este de acord cu aceasta, premierul Florin Cîțu a declarat că această soluție nu a fost încă discutată și nici aprobată, deci nu o poate susține în momentul de față.

„Această soluţie nu a fost încă… a fost discutată în coaliţia de guvernare, nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare, deci nu am cum să o susţin în acest moment. Este o decizie pe care trebuie să o luăm în coaliţie, împreună cu preşedinţii de partid”, a spus Florin Cîțu.

Aceași întrebare a primit-o și Ioana Mihăilă în cadrul unei vizite în județul Brașov. Spre deosebire de declarațiile lui Florin Cîțu, aceasta susținea că acest proiect a fost negociat în coaliție, iar cei care au întrebări, vor primi toate răspunsurile.

”Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate este un proiect care este prevăzut în Programul de guvernare, negociat în coaliţie. Dacă pentru partenerii de coaliţie există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcţionare şi de finanţare al acestei agenţii, le răspund cu plăcere”, a spus ministrul.

În același timp, Mihăilă a explicat că ”obiectivele sunt tocmai de a gesiona aceste proiecte de infrastructuă majoră, majoritatea din subordinea Ministerului Sănătăţii”.

”E nevoie ca, la nivelul MS, să existe personal specalizat – ingineri, arhitecţi – care să fie dedicaţi acestor proiecte de infrastructură spitalicească”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

USR PLUS contestă înființarea unei astfel de structuri

De menționat este faptul că, înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura în Sănătate este, însă, contestată chiar din interiorul USR PLUS.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu susținea că nu este de acord cu înfiinţarea acestei structuri. El adăuga că este nevoie de o consultare cu grupul de deputați din Comisiile de Sănătate, subliniind faptul că nu va vota o astfel de ordonanță.

”Nu sunt de acord cu înfiinţarea unei noi agenţii la nivelul Ministerului Sănătăţii sau a Guvernului României! Fără o consultare prealabilă cu grupul de deputaţi şi senatori USR PLUS din Comisiile de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, doamna ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a decis să anunţe înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Investiţii în Infrastructura de Sănătate. Nu voi vota în Parlamentul României o asemenea ordonanţă care umflă aparatul birocratic al statului roman”, scria deputatul USR PLUS.

Acesta mai adăuga că în urma declarațiilor făcute de ministru, întreaga echipă a Ministerului Sănătății nu va mai beneficia de sprijinul său politic.

”Am criticat înfiinţarea de Agenţii inutile în vremea PSD-ului, nu le voi încuraja existenţa în perioada guvernării USR PLUS. De astăzi, echipa Ministerului Sănătăţii şi-a pierdut sprijinul meu politic datorită lipsei de reforme structurale din ultimele 6 luni”, a adăugat Emanuel Ungureanu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea