Investitorul Ben Madadi acuză ASF că a pus la cale „cele mai păguboase și vădite fraude financiare”

Mai precis, Ben Madadi, care până de curând era cel mai mare investitor persoană fizică al SIF Muntenia (SIF4), a criticat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare. Investitorul susține că instituția „a pus și pune și acum la cale cele mai păguboase și vădite fraude financiare”.

„Am văzut de mai multe ori că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) face… fiți atenți aici, EDUCAȚIE FINANCIARĂ Ce tupeu să ai… instituția care a pus, și pune și acum, la cale cele mai păguboase și vădite fraude FINANCIARE, face educație financiară!

ASF a facilitat sifonarea unor sute de milioane de lei – posibil peste un miliard dacă cineva chiar ar ancheta – prin acoperirea fraudei de la City Insurance. De câțiva ani ASF acoperă sifonarea banilor câtorva milioane de mici acționari la SIF-uri. ASF a oferit pe tavă întreaga piață de capital unora care se laudă a fi securiști, și ne oferă și educație financiară.

Ce tupeu! Datorită acoperirii totale oferite de ASF, acum BVB și prin urmare și Depozitarul Central, cele mai importante instituții private în funcționarea pieței de capital, sunt sub controlul așa-zișilor securiști, șeful lor suprem fiind un general de pe vremea lui Ceaușescu, Dan Drăgoi. Dan Drăgoi, personal, prin soție și directorul său Viorel Panait, mai controlează și cel mai mare operator portuar privat din România, Comvex. A ajuns să controleze SIF-urile, BVB și Comvex datorită sprijinului oferit de ASF în niște scheme păguboase pentru acționari. Dar nu credeați că a cumpărat în mod corect acțiunile acestor companii prin ofertă publică, sau din piață, cum fac muritorii de rând, cum aș fi eu”, a scris Ben Madadi pe Facebook.

„Fiți extrem de atenți când cumpărați ceva în România”

De asemenea, acesta le-a recomandat persoanelor care doresc educație financiară să fie extrem de atente atunci când cumpără ceva în România, mai ales „acțiuni, obligațiuni etc, orice cotat la bursa de la București”.

„Vreți educație financiară? În primul rând fiți extrem de atenți când cumpărați ceva în România, mai ales acțiuni, obligațiuni etc, orice cotat la bursa de la București. Din păcate, asta e primul lucru pe care trebuie să știți. După ce ați cumpărat, dacă vreodată vreun bandit cu acoperire de la ASF o să pună ochii pe ceea ce ați cumpărat, nu mai aveți nicio șansă.

Unul ca mine, așa cum ați văzut deja, poate să se pună cu bandiții, chiar și cu ASF, și să aibă eventual și succes (cu puțin noroc). Dar investitorii pasivi care au și altă treabă, și nici n-au resursele mele, pe ei scrie victime pe piața românească. Doar norocul îi scapă. Din păcate asta e adevărul, unul trist. Nu spun să nu investiți deloc în România, dar când investiți trebuie să fiți extrem de atenți, să cumpărați ieftin și să fiți tot timpul pe fază, să nu ajungeți victime.

Autoritățile nu numai că nu vă vor apăra, dar chiar în mod activ vor apăra răufăcătorii. Nu există niciun dubiu aici. Cel mai bun sfat pe care îl poate oferi ASF, în materie de educație financiară, poate fi următorul: FERIȚI-VĂ DE ASF!”, a completat investitorul.

Amintim că Ben Madadi a fost un personaj central într-un război financiar cu o miză uriașă de sute de milioane de lei. El și un grup de alți investitori la SIF4 au solicitat anul trecut Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) aplicarea Legii 31, care interzice deținerea de acțiuni proprii în mod indirect, prin interpuși.