Totodată, ministrul i-a sfătuit pe primari să vină cu proiecte care să genereze locuri de muncă, dezvoltare locală şi venituri ulterioare pentru unităţile administrativ teritoriale.

„Pentru judeţul Vrancea vom avea un plan de investiţii în următorii cinci ani de câteva miliarde de euro. (…) Ministerul Lucrărilor Publice pregăteşte un program de investiţii important cu valoarea de câteva miliarde de euro. Avem în intenţie să deschidem posibilitatea de finanţare a unor noi lucrări în UAT-urile dumneavoastră. (…) Aţi putea să veniţi cu proiecte importante pentru comunitatea dumneavoastră, proiecte ce ar putea să genereze locuri de muncă, dezvoltare locală şi venituri ulterioare pentru unităţile administrativ teritoriale. Aş vrea să înţelegeţi că suntem pregătiţi pentru a maximiza domeniul investiţiilor. Vrem să investim şi avem fondurile necesare.

Rămâne doar la latitudinea, la priceperea şi implicarea dumneavoastră ca aceste proiecte să fie finanţate. Un proiect neprezentat unui finanţator, unui investitor, este un proiect mort. Deci proiectele dumneavoastră trebuie scoasă la lumină. Aşa că vă îndemn să nu ezitaţi să vă adresaţi Companiei Naţionale de Investiţii (CNI)”, a spus ministrul Ion Ştefan.

Rețelele de gaze vor fi extinse

De asemenea, potrivit ministrului, până la finele lunii septembrie vor fi semnate contractele de extindere a reţelelor de gaze în judeţul Vrancea, lucrări care vor fi realizate prin intermediul CNI.

„Vreau să vă asigur că până la sfârşitul lunii septembrie, contractele de extindere a reţelelor de gaze vor fi semnate. Intenţionăm ca implementarea acestui program de extindere a reţelelor de gaze să se realizeze prin CNI. Vă rog să aveţi încredere că nu va rămâne un plan pe hârtie. Vom realiza şi fizic aceste reţele de gaze. (…) Finanţarea acestor lucrări de extindere sau de înfiinţare a reţelelor de gaze se va realiza din fonduri europene, prin CNI. (…) Mi-as dori ca în câţiva ani, judeţul Vrancea să fie interconectat la reţeaua naţională a Transgaz, atât la sud, cât şi la est. Judeţul Vrancea este conectat energetic la nord, în judeţul Bacău. Cred că ar fi cazul să interconectăm judeţul şi cu Galaţiul şi cu Brăila, pentru a aduce mai multă flexibilitate şi să dăm posibilitatea investiţională în judeţ”, a adăugat Ion Ştefan, potrivit agerpres.