În comunicatul anterior menționat, mai este specificat faptul că investiția a avut ca scop proiectarea şi amenajarea Poligonului de instruire marinărească, destinat instruirii practice a personalului navigant ce frecventează modulele: Curs de promovare pentru obţinerea certificatului de capacitate de ajutor ofiţer mecanic; Curs de calificare pentru obţinerea certificatului de capacitate de motorist; Curs de specializare pentru obţinerea certificatului de capacitate şef timonier maritim şi Curs de calificare marinari.

Obiectivul este conceput în conformitate cu Convenţia internaţională privind standardele de instruire, certificare şi menţinere a navigatorilor (STCW) din 1978.

„Acesta este cel mai nou obiectiv investiţional finalizat dar, în ultimii ani, au fost finalizate cu succes proiecte precum noua flotă de ambarcaţiuni de salvare, simulatoare moderne sau velierul Speranţa, asigurând astfel o bază modernă, la cele mai înalte standarde şi exigenţe din Europa şi din lume”, se arată în comunicatul de presă.

Noi investiții pentru anul viitor

De asemenea, pentru anul viitor, CERONAV are în pregătire noi investiţii ce vor mări capacitatea fizică a infrastructurii de educaţie şi vor creşte calitatea programelor de instruire.

Directorul Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), Ovidiu Cupșa, a precizat, pentru agerpres.ro, că va fi realizat un nou campus în Constanța în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, din fonduri propii.

„Vom realiza, din fonduri proprii, un nou campus, la Constanţa, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, cu săli de curs, un nou bazin de instruire, un nou poligon de luptă cu focul şi simulator off-shore, dar de asemenea, suntem în faza de depunere şi a unui proiect pe fonduri european, prin POIM, în valoare de aproximativ 50 milioane de lei, prin care vom achiziţiona noi simulatoare de navigaţie, vom aduce la zi procesul de digitalizare şi vom extinde flota de nave. Suntem eligibili şi aşteptăm acum evaluarea autorităţii de management”, a declarat directorul centrului, Ovidiu Cupşa.