Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) va derula un program de 2,16 milioane de euro, pentru cooperarea logistică şi educaţie navală pentru transportul pe ape interioare în coridorul Dunării.

În acest sens, CERONAV va organiza între 8 şi 9 octombrie o întâlnire la Bucureşti între partenerii implicaţi în proiect şi, totodată, va avea loc întrunirea Comitetului de Conducere al proiectului, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, remis, agenţiei MEDIAFAX.

Proiectul NELI este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei. Din valoarea totală a proiectului,1,624 milioane de euro euro reprezintă co-finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Proiectul beneficiază şi de co-finanţare din Instrumentul pentru Asistenţă de Preaderare (IAP) în valoare de 218.000 euro.

„În data de 8 octombrie, se vor desfăşura lucrările întâlnirii partenerilor la care se vor prezenta stadiul de implementare a activităţilor proiectului, problemele întâmpinate şi rezultatele obţinute până în acest moment, precum şi livrabilele pentru prima perioadă de raportare”, se arată în comunicatul MTI.

SURSA: Mediafax