Ministerul Transporturilor (MT) a semnat contractul de lucrari privind reconstructia infrastructurii rutiere distrusa de inundatii in lunile iulie si august 2005, in judetul Vrancea.

Valoare totala a lucrarilor se ridica la suma de 38.733.981,44 euro (fara TVA). Acest contract este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA cu suma de 32.923.884,22 euro si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Principalul obiectiv al contractului de lucrari este redarea circulatiei, in conformitate cu conditiile standard actuale, a drumurilor nationale DN 2L (intre localitatile Racoasa si Lepsa) si DN 2M (de-a lungul raului Milcov, intre Focsani si Nereju) prin reabilitarea unor importante sectoare de drum si consolidarea si modernizarea sau reconstruirea a 22 poduri si zece podete distruse de inundatii.

In vederea indeplinirii obiectivelor contractuale, constructorul va efectua pe cele doua    drumuri lucrari care includ reconstructia rambleurilor si canalelor de scurgere, reconstructia semnalizarii, reconstructia structurilor podurilor, podetelor si a sistemelor de evacuare a apelor.

Acest contract de lucrari a fost atribuit prin licitaţie deschisa consortiului format din S.C. VEGA `93 SRL si S.C. ARCADA COMPANY S.A. Galaţi. Beneficiarul final este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Durata contractului este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor.

Sursa: MT