Rusia şi-a întărit drastic prezenţa militară la frontiera ucraineană, a acuzat marţi liderul de la Kiev, Petro Poroşenko

Ucraina interzice intrarea în ţară a bărbaților ruşi cu vârsta între 16-60 de ani.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Petro Poroşenko, spun că a luat această decizie pentru a-i impiedica pe ruşi să îşi formeze grupuri armate de voluntari pe teritoriul Ucrainei (așa-numiții „omuleții verzi”).

Este doar o ultimă evoluţie în acest conflict ruso-ucrainean. Joi seară, preşedintele american, Donald Trump, a anulat întâlnirea bilaterală cu omologul sau rus Vladimir Putin, care ar fi trebuit să aibă loc la summitul G20 ce începe vineri în Argentina. Decizia, anunţată chiar de preşedintele american, are legătură tot cu sechestrarea navelor ucrainene de către ruşi. Donald Trump a scris pe Twitter că, din moment ce marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia nu au fost încă eliberate, o întâlnire cu Vladimir Putin nu este oportună.

Situaţia tensionată a fost comentată și de ambasadorul Ucrainei în România, la „Jurnal de Seară”. Rusia pregătește o invazie terestră în Crimeea, prin sudul Ucrainei, spune Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei în România, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24.