Intervenţie în forţă a mascaţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale! Un criminal a fost prins în Bucureşti, chiar în timp ce făcea un Live pe Facebook din propria casă.

Violenţă extremă! Un bătrân a fost omorât pentru banii pe care-i scosese de la bancomat

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani care, cu doar o zi înainte, omorâse în bătaie un bătrân în vârstă de 72 de ani pentru a-i fura banii pe care acesta îi scosese de la un bancomat din Sectorul 3. Bătrânul lovit cu o violenţă extremă a ajuns în stare gravă la spital, unde a decedat din cauza rănilor.

Pe imagini se poate observa cum bărbatul, care locuieşte tot în Sectorul 3, se filmează în timp ce ascultă muzică şi fumează, iar după câteva secunde se ridică după ce aude zgomot la uşă. Este momentul în care oamenii legii intră peste el şi-l pun la pământ, relatează Antena 3.

Criminalul a fost prins după ce oamenii legii au găsit un bun al bătrânului, pe care acesta îl furase de pe trupul victimei şi apoi îl vânduse unor persoane din cartier. Poliţiştii au aflat astfel prenumele bărbatului şi apoi au stabilit identitatea acestuia, luptătorii de la Acţiuni Speciale găsindu-l chiar la domiciliu.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

“La data de 15.08.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat de 45 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie urmată de decesul victimei.

În fapt, la data de 14.08.2021, in jurul orei 00.00, Poliția Capitalei a fost sesizată de către un spital de urgență cu privire la faptul că la camera de gardă a fost adus, în stare de inconștiență, cu leziuni la nivelul capului, un bărbat neidentificat, găsit în proximitatea unei stații de autobuz din sectorul 3. În cursul nopții bărbatul a decedat.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri , care au desfășurat  un complex de activități în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs vătămarea și ulterior decesul persoanei.

În urma mai multor audieri a fost identificată persoana vătămată, iar prin intermediul unui membru al familiei sale s-a reușit stabilirea traseului urmat de victimă în ziua de 13 august.

De asemenea, din exploatarea unor informații, precum și din vizionarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere a rezultat că bărbatul de 72 de ani a retras mai multe sume de bani de la o agenție bancară, iar la acel moment avea asupra sa mai multe bunuri personale care nu au mai fost găsite la momentul în care a fost descoperit inconștient.

În urma exploatării unor informații, precum și din coroborarea mai multor mijloace de probă, au fost identificate două persoane care intraseră în posesia unui bun ce aparținea victimei, iar în urma audierii acestora a rezultat că le fusese vândut de un bărbat, din același cartier, cunoscut doar în baza unui prenume.

S-a stabilit identitatea acestuia, iar în baza probatoriului administrat, în dimineața de 15 august 2021, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție la domiciliul acestuia, în sectorul 3.

În locuință au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Bărbatul fost condus la audieri, procurorul criminalist dispunând reținerea sa, ulterior instanța admițând propunerea de arestare preventivă.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Justinel Stavaru