Premierul Viorica Dăncilă face apel la decență în promovarea mesajelor în spațiul public și la respectarea valorilor și simbolurilor tradiționale, definitorii pentru identitatea națională, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prim-ministrul subliniază că denigrarea simbolurilor naționale și asocierea lor într-o manieră defăimătoare, precum și radicalizarea discursului public, contribuie la dezbinarea societății și aduc grave prejudicii de imagine României.

“Am purtat și voi purta întotdeauna cu mândrie ia națională, una dintre cele mai frumoase metafore ale sufletului românesc. Strămoșii noștri au lăsat portul popular din generație în generație, ca parte a zestrei identitare a poporului român. Sunt profund mâhnită de modul incalificabil în care portul românesc este denigrat. Îndemn toate femeile să poarte cu mândrie ia românească, să dea un semnal celor care murdăresc imaginea României. Este datoria și responsabilitatea noastră să respectăm ia românească şi toate simbolurile tradiționale românești”, a transmis premierul.

Viorica Dăncilă condamnă defăimarea simbolurilor tradiționale, radicalizarea discursului public și încercarea de dezbinare a societății românești. „Indiferent de principiile politice pe care le promovăm, astfel de acțiuni trebuie să înceteze”, arată prim-ministrul.

Reacția premierului vine după ce pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu îndemnuri ofensatoare la adresa PSD, care conțin și imagini cu ia românească.