Viorica Dăncilă are un pla incredibil chiar în ziua învestirii lui Ludovic Orban. Liderul PSD a anunțat, luni seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că se va ține de cuvânt, în ciuda somațiilor lansate de Ludovic Orban, și va majora cu 100 de lei salariul minim pe economie. Mai mult, Dăncilă a precizat că actul normativ va fi adoptat în ședința de guvern din 4 noiembrie, zi în care e programat și votul pentru învestirea echipei conduse de Orban.

”În ședința de luni, mărim salariul minim. Am avut reuniune cu Consiliul Tripartit. Noi vrem să ne ținem de promisiuni. Statul român are putere să mărească salariul.”, a transmis Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunţă luni că a semnat acorduri şi înţelegeri cu grupul minorităţilor naţionale, cu PMP, USR, UDMR şi ALDE, având sprijinul pentru învestirea Guvernului.

„Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate”, a spus acesta.

După semnarea acordului, Dan Barna a afirmat că aşteaptă să vadă care va fi şi prestaţia în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi.

„Susţinem explicit, fără niciun echivoc, ideea că trebuie să scăpăm cât mai repede de guvernarea Dăncilă şi sper ca de lunea viitoare să avem un nou guvern, legitim şi validat de către Parlament”, a spus Barna.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a anunţat, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite, că s-a decis calendarul învestirii Guvernului Orban: marţi şi miercuri, de la ora 9.00, vor avea loc audierile miniştrilor, iar luni, în 4 noiembrie, va avea loc votul în plenul Parlamentului.