Ioan Clămparu a fost condamnat la o sentință de 30 de ani de închisoare, la care s-ar fi adăugat o amendă în valoare de 50.000 de lei, în urmă cu câțiva ani, iar acum, temutul interlop susține că i-au fost încălcate drepturile în spatele gratiilor, în Penitenciarul Aiud.

Mai exact, este vorba despre decizia pe care bărbatul a contestat-o, care a fost dată de judecătorul delegat la începutul anului. Însă, după acest episod, Ioan Clămparu, zis și ”Cap de porc”, a dechis proces după câteva luni.

ULTERIOR, Penitenciarul Aiud a deschis un proces, contestând decizia judecătorului. Instanția a luat decizia să respingă ambele cereri.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de condamnatul Clămparu Ioan, deţinut în Penitenciarul Aiud, împotriva Încheierii nr. 23/18.01.2021, emisă în ds. nr. 487/2020 de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud. Menţine ca legală şi temeinică încheierea atacată. Obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 200 de lei. Definitivă”, este verdictul dat în dosarul deschis de Ioan Clămparu, arată Spynews.

„Respinge contestaţia Penitenciarului Aiud formulată împotriva încheierii nr. 114/2021 a judecătorului delegat cu supravegherea privării de libertate de la Penitenciarul Aiud privind pe deţinutul Clămparu Ioan, aflat în Penitenciarul Aiud. Definitivă”, au decis judecătorii, în dosarul deschis de angajații Penitenciarului Aiud.

Ion Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare

Amintim faptul că interlopul Ioan Clămparu a fost condamnat la sentința de 30 de ani de închisoare în Spania pentru proxenetism, fiind pedeapsa maximă solicitată de procurori.

La acel moment, decizia a fost atacată și obținuse o pedeapsă cu zece ani mai mică. În același timp, bărbatul mai avea și o condamnare în România, de 13 ani, pentru fapte similare.

Mai exact, acesta a fost condamnat pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii. În același timp, în anul 2008, bărbatul mai primise o condamnare de la o instanță din Milano de 18 ani de închisoare.

În urmă cu câțiva ani, un incident fără precedent a avut loc în închisoare. Interlopul i-a dat în judecată doi foști colegi de celulă, după ce acesta a fost jefuit de ei. În plângerea făcută, acesta susținea că i-au fost furate hainele, incidentul având loc în Penitenciarul Rahova, unde fusese adus la momentul respectiv pentru a fi mai aproape de Capitală, deoarece trebuia să fie audiat de autorități.