Intel Capital este prima organizație globală de investiții cu sediul central în Silicon Valley care a anunțat că se concentrează pe inovarea dedicată tehnologiilor auto.

Intel Capital Connected Car Fund va investi la nivel global în următorii 4-5 ani în hardware, software și companii cu servicii de dezvoltare a tehnologiilor pentru a promova aplicaţii in-vehicle și pentru a activa conectivitatea între vehicule și orice alte device-uri conectate, inclusiv dispozitivele mobile și senzorii.

Anunțul face parte din activitățile în curs de desfășurare ale Intel cu constructorii de mașini și furnizorii de infotainment pentru a ajuta la integrarea tehnologiilor avansate în mașini. Intel prevede necesitatea unei mașini conectate care să integreze perfect dispozitivele mobile pentru a oferi acces la aplicații atunci când mașina este în mișcare.   

Maşina conectată va fi inteligentă şi va fi atentă la cele din jur, astfel încât să ofere toate informaţiile, pentru a menţine şoferii şi pasagerii informaţi şi productivi, în acelaşi timp păstrând condiţiile optime de circulaţie. Imediat ce maşina se conectează la Internet, poate comunica prin cloud cu infrastructura de transport şi chiar cu alte vehicule pentru a oferi servicii adiţionale precum asistenţă avansată la condus şi informaţii despre trafic în timp real.

„Maşina este cel mai performant device mobil. Până în 2014, automobilele vor fi printre primele trei domenii de creştere pentru device-urile conectate la Internet şi conţinut web¹. Experienţa Intel în dezvoltarea computing-ului personal, tehnologiilor de computing software, de securitate şi cloud vor aduce un nou nivel de inovaţie în industria constructoare de maşini, atât pentru pasageri cât şi pentru şoferi”, a declarat Staci Palmer, General Manager al Intel Automotive Solutions Division.

Pentru a realiza aceste lucruri, Intel Capital Connected Car Fund va investi inclusiv în tehnologii pentru noua generaţie de infotainment, în sisteme avansate de asistenţă la condus şi conectivitate la Internet. Acestea includ noi instrumente de dezvoltare şi aplicaţii în interiorul vehiculului, noua generaţie a tehnologiilor ADAS şi capabilităţi precum recunoaşterea vocii, recunoaşterea gesturilor şi a retinei, toate optimizate pentru maşinile conectate.

În condiţiile în care tehnologia se extinde spre automobile, soluţiile de siliciu pentru infotainment şi piaţa de telematică sunt aşteptate să crească de la 5,6 miliarde de dolari în 2010 la 8,7 miliarde de dolari în 2018. Până în 2016, unii dintre factorii care vor influenţa achiziţia unei maşini vor fi nivelul conectivităţii la Internet şi conţinutul online.