Intel are in plan disponibilizarea a 6.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile pe fondul scaderii accentuate a cererii de microcipuri.

Compania a motivat decizia luata prin faptul ca fabricile sale de productie si de asamblare nu lucreaza la capacitate maxima, generand insa costuri mari de intretinere. Conform Intel, acesta a fost si motivul pentru care a inregistrat o scadere de 90% a profitului in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

Reprezentantii Intel au anuntat ca vor inchide doua fabrici de asamblare din Malaezia si Filipine. Pe langa aceasta, compania va opri productia la fabricile din Hillsboro, Oregon si Santa Clara, California.

Oficialii Intel au declarat ca vor fi afectati 5.000 – 6.000 de angajati, insa o parte dintre acestia vor putea opta pentru alte pozitii in cadrul companiei.

Profitul net al companiei a scazut in cel de-al patrulea trimestru al anului 2008 cu 90%, pana la 234 milioane de dolari, sau 4 centi pe actiune, fata de 2,3 miliarde de dolari, sau 38 de centi pe actiune, in trimestrul al patrulea din 2007.

Sursa: USA Today