Intel vrea sa dea lovitura de gratie pe piata procesoarelor si lanseaza Pentium 4. Noile procesoare ruleaza la frecvente de 1,4 GHz si 1,5 GHz si vor fi icorporate pentru iceput i sisteme de ialta performanta, apoi i servere, computere de uz casnic si, i cele din urma, i notebook-uri.
Seria Pentium 4 are o arhitectura total diferita fata de cea a modelelor din clasa Pentium III. Conform oficialilor Intel, noul procesor se doreste a fi o noua generatie i ceea ce priveste performantele de procesare a imaginilor video si audio. Noua serie va fi mult mai „sensibil ” la noile tehnologii de navigare web si va avea o capacitate revolutionara de afisare a graficii 3-D.
Desi majoritatea producatorilor de sisteme ce au dorit icorporarea noii serii de procesoare s-au plins de itirzieri la livrarea procesoarelor, primele sisteme au fost deja lansate pe piata, ica de saptamina trecuta. in ziua lansarii oficiale a noii serii Intel, a aparut si prima companie prezenta si i Rominia, Fujitsu Siemens Computers, cei dintii din Europa care a icorporat Pentium 4 i sistemele sale.
O posibila explicatie pentru itirzierea livrarii de procesoare din partea Intel ar fi faptul ca firma americana nu doreste sa repete esecul iregistrat cu procesorul Pentium III la 1,3 GHz, retras la scurt timp dupa lansarea sa precipitata.
Pretul pentru noua serie de procesoare este de 819 USD pentru o cantitate de 1.000 de bucati la 1,5 GHz si 644 USD pentru aceeasi cantitate de procesoare cu 1,4 GHz. Mai multe informatii despre noua serie de procesoare Intel se pot gasi la adresa www.intel.com/procs/perf.