UPDATE CFR SA a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, că din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului, au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza celor 8 regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi, Constanţa. "Menţionăm că începând cu ora 12.00, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în şină, pe anumite secţii de cale ferată, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători s-a redus cu 50-70 km/h faţă de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii în perioadele caniculare se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 15-20 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate", se arată în comunicat.Aşa cum se poate observa şi din imaginea de mai sus, la unele trenuri întârzierile depăşesc cele 50-60 de minute menţionate de CFR SA.
De exemplu, duminică seara în jurul orei 20:00, toate trenurile care trebuiau să ajungă în Gara de Nord în jurul acestei ore, au avut întârzieri de câteva zeci de minute, în cazul trenului InterRegio 1522, de la Pausa la Bucureşti, întârzierea ajungând la 100 de minute.

Aşa cum se poate vedea şi din imaginea de mai jos, CFR SA, compania care operează liniile de cale ferată se confruntă în aceste zile şi cutemperaturile ridicate nu doar cu furturile de componente de cale ferată, care duc la întârzieri mari.

Reprezentanţii companiei ne-au declarat că întârzierile au intervenit din cauza restricţiilor de viteză ca urmare a temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile.