Atacul COVID – 19 asupra economiei globale s-a făcut simțit, evident, și în România. Modificările sociale împuse de starea de urgență s-au dovedit fundamentale pentru majoritatea firmelor. Dar, partea bună a lucrurilor ne spune că pandemia a fost un accelerator pentru căutarea de noi nișe de dezvoltare dintre care online-ul s-a dovedit a fi, de departe, marele câștigător.

Prezent la ”Întâlnirile Live Capital”, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu a vorbit, printre altele, despre provocările resimțite de compania pe care o conduce în lunile în care pandemia ne-a schimbat multe dintre obiceiurile de zi cu zi. Astfel, am aflat că starea de urgență a impus accelerarea proiectelor de modernizare ale Poștei Române, o provocare ce nu lasă loc de eșec.

În context, am aflat și o veste extraordinară: o aplicație pentru android a poștei este în teste, ceea ce înseamnă că, nu peste multă vreme, serviciile acestui gigant vor putea fi accesate cu mult mai mare ușurință. Desigur, aplicația trebuie văzută și prin prisma intrării Poștei Române pe piața de curierat cu mari șanse să se impună ca un jucător foarte important încă de la bun început. Până în octombrie, flotila de autovehicule a poștei se va înnoi cu 750 de mașini, lucru care lasă să se întrevadă îmbunătățirea radicală a mobilității firmei și creșterea serviciilor oferite clientele.

Emisiunea poate fi urmărită, integral, aici: