Relații cu Instituții Naționale și Internaționale CEC Bank, Emil Dumitru – Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Burculescu – Președinte al Cooperativei Țara Mea și Aurel Tănase – Președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare (OIPA).

Emisunea poate fi urmărită, integral, aici:

Primul cuvânt a aparținut Ramonei Ivan care a subliniat încrederea pe care o acordă instituția pe care o reprezintă, CEC Bank, în puterea de regenerare a principalului motor al creșterii economice naționale, agricultura: ”Nu numai că suntem unul dintre principalii finanțatori ai economiei și agriculturii românești, ci credem foarte mult în agricultură. Credem că dacă este ceva de susținut și este și principalul motor al creșterii noastre economice, aceea este agricultura – și industria alimentară. Acest segment a fost și unul dintre cele mai lovite în această perioadă (pandemia – n.r.) și are nevoie de o susținere deosebită, substantială”.

Desigur, subiectul propus fiind foarte amplu, printre teme s-au numărat analizarea Planului Național Strategic (respectiv înfiinţarea camerelor agricole, subvenţii pentru digitalizarea producţiei și comercializarea produselor pe lanţul de produs, crearea unor noi fonduri de sprijin, asocierea producătorilor), strategia 2020 pentru transformarea sectorului agroalimentar: priorități în perioada post-criză, dar și impactul condițiilor climatice asupra producției agricole sau dezvoltarea sistemelor agroecologice, ca facilități pentru fermieri.