Insulele Seychelles, marcate de un scandal de corupție! Unde au ajuns cele 50 de milioane donate de Emiratele Arabe Unite?

Un scandal de corupție marchează ultimele zile în paradisiacele insule Seychelles, după ce un tribunal local a acuzat șase persoane că au deturnat 50 de milioane de dolari (44 de milioane de euro), a informat BBC miercuri, 12 ianuarie.

Această sumă ar fi fost donată în urmă cu 20 de ani de Emiratele Arabe Unite și era destinată să soluționeze penuria de bunuri precum orezul, făina și uleiul, pe lângă cheltuielile din acea regiune situată în Oceanul Indian, scrie Rodolfo Alexandre Reis pentru jornaleconomico.sapo.pt

Membri ai familiei și ai guvernului fostului președinte Albert René, printrei cei acuzați

O sumă pe care aproape niciunul dintre cei 100.000 de oameni care trăiesc pe acele insule din Oceanul Indian nu o poate câștiga vreodată. „Cele 50 de milioane au fost un cadou pentru noi și nu i-am primit”, a declarat un pescar local pentru BBC.

Printre cei șase acuzați se numără membri ai familiei și ai guvernului fostului președinte Albert René, decedat în 2019 și care a condus regiunea între 1977 și 2004.

Inculpații în acest dosar de corupție sunt Mukesh Valabhji, om de afaceri și fost consilier economic, soția sa, avocata Laura Valabhji, fostul locotenent-colonel al forțelor armate și fiul lui Albert René, Leslie Benoiton, fostul angajat al guvernului în Ministerul de Finanțe, Lekha Nair, fostul ministru de finanțe și ministrul turismului Maurice Loustau-Lalanne și Sarah René, fosta primă doamnă și văduva lui Albert René, potrivit informațiilor transmise de sursa menționată.