'Ne aşteptăm ca în 2014 firme din sectorul alimentar să fie afectate de insolvenţă, din cauză că preţul materiilor prime este extrem de fluctuant. Costurile au crescut şi cu 50% într-un an. Vor apărea probleme şi la închirierea de spaţii şi birouri, din cauza dezechilibrului între costurile de administrare şi chirii', a spus Cionca, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, domeniul care va avea un an bun este cel al construcţiilor civile, unde există un mare interes, dar şi sectorul agriculturii.

'Suntem asaltaţi de antreprenori care vor să construiască. Vom avea cel mai mic preţ la materialele de construcţii. De asemenea, agricultura este un domeniu care va avea un an bun', a precizat reprezentantul CITR.

Domeniile cele mai afectate de insolvenţă în 2013 au fost construcţiile, infrastructura, sectorul imobiliar şi producţia.

'Cauzele care au dus la insolvenţă în firmele din aceste sectoare au fost în proporţie de 49% supraîndatorarea, 43,1% greşeli ale echipei de conducere, 43% scăderea consumului, 31% înregistrarea de pierderi continue şi 9% apartenenţa firmei la un grup de companii', a arătat Andrei Cionca.

Te-ar putea interesa și: