Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru perioada iulie -septembrie o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural plus 1%).

Pentru unele dintre activităţi se va înregistra o tendinţă de creştere în ceea ce priveşte estimarea producţiei şi anume: fabricarea băuturilor (sold conjunctural plus 23%) şi prelucrarea lemnului şi a produselor din lemn, cu excepţia mobilei (sold conjunctural plus 18%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural plus 9%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o stabilitate relativă.

Potrivit estimărilor din luna iulie 2012, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural plus 13%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural plus 8%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural minus 1%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural plus 10%).

În sectorul de comerţ cu amănuntul, estimările pentru următoarele trei luni indică o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural plus 17%) şi a volumului total al vânzărilor de mărfuri (sold conjunctural plus 19%).

Volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va înregistra creştere (sold conjunctural plus 20%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 4%).

Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural plus 18%). Conform estimărilor din luna iulie 2012, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate (sold conjunctural plus 5%).

În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 2%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural plus 8%).