O spun chiar cei mai buni bucătari, care, de cele mai multe ori, păstrează secretul unei omlete ca la carte. Este clar că, dacă lăsăm omleta la foc prea mare sau prea mult pe foc, în farfurie vom avea doar niște ouă cauciucate iar în unele cazuri și ceva arsură, potrivit msn.

Omleta este, în general, de trei feluri: scrob (tare și sfărâmată), foaie (ca o clătită) sau pufoasă (groasă, vaporoasă și ușoară).

Tigaia în care coacem omleta trebuie să fie de dimensiuni medii, ideal cu un fund teflonat. O porție de omletă nu ar trebui să fie preparată din mai mult de două ouă. Pentru ca o omletă să fie pufoasă și zemoasă în interior, dar fermă și netedă la exterior, trebuie prăjită rapid la temperatură înaltă. O compoziție de ou care se coace prea lent devine o omletă plată și uscată.

Adăugarea acestui ingredient poate oferi omletei o textură ultra-mătăsoasă

Omleta fără lichid suplimentar poate ieși bine, dacă o preparăm corect. Mai exact, tigaia trebuie încinsă la foc mediu. Apoi se bat ouăle cât mai bine, înainte de a le arunca în tigaie. Acum vine însă micul secret, pe care ar trebui să-l cunoașteți pentru a avea o omletă pufoasă!

Adăugarea acestui ingredient poate oferi omletei o textură ultra-mătăsoasă.

Și, deși până acum am crezut că laptele este cel care conferă consistența cremoasă a omletei, se pare că nu e așa. Laptele poate adăuga cremozitate și culoare omletei, dar un ingredient diferit poate face o treabă și mai bună.

Adăugarea a două lingurițe de smântână grasă va da cea mai bună textură. „Mulți oameni adaugă lapte în ouă, înainte de a le pune în tigaie”, spune Joanna Saltz. „Dar smântâna oferă aceeași textură cremoasă”, adaugă ea.

De asemenea, cunoscutul chef Justin Ferguson, spune că adăugarea smântânii, în loc de lapte, „va face omleta mai cremoasă și mai bogată, fără a dilua culoarea galbenă și strălucitoare a ouălor”.