Şeful biroului local al ING Real Estate Investment Management (REIM), Gijs Klomp a preluat şi conducerea operaţiunilor companiei din Ungaria, măsură ce face parte dintr-un proces de optimizare a operaţiunilor imobiliare demarate de grupul financiar olandez.

Decizia vine după ce, luna trecută, ING a desfiinţat divizia de investiţii imobiliare din România, directorul acestei structuri, Cristian Cîrjan fiind destituit din funcţie.

„Numirea lui Klomp în funcţia de head of asset management pentru Ungaria şi România vine în urma deciziei conducerii companiei care a vizat combinarea ambelor ţări într-un singur centru de management. Klomp va coordona şi superviza din Praga activitatea echipei de asset management”, se arată într-un comunicat al ING REIM.

Fostul şef pentru Ungaria al ING REIM a părăsit compania. Klomp, născut în Olanda, lucrează la ING Real Estate din 2002, iar în ultimii patru ani a ocupat poziţia de asset manager pentru România.

ING Real Estate a intrat pe piaţa imobiliară din România în octombrie 2007 prin achiziţionarea galeriei comerciale a proiectului de retail Felicia Shopping Center din Iaşi, tranzacţie cu o valoare de circa 40 de milioane de euro. Grupul olandez are în continuare ca ţintă investiţiile în active imobiliare şi administrează un portofoliu de peste 65 de miliarde de euro.

ING Real Estate, divizia de investiţii imobiliare a grupului olandez ING, este una dintre cele mai puternice companii imobiliare din lume, cu un portofoliu de 79 miliarde de euro şi birouri în 21 state din Europa, America de Nord, Asia şi Australia.