Informație cheie pentru șoferi. Un mare producător de anvelope a venit cu un avertisment major.

Compania a anunțat că a fost demarat un program de schimb pentru un anumit model de anvelope, la care s-a descoperit că există defecte. Scopul campaniei este de a preveni pericolele rutiere cauzate de posibile defecțiuni.

Mai exact, producătorul de anvelope Continental a anunțat un program de schimb pentru numeroase produse. Un număr de 7.219 anvelope sunt afectate la nivel mondial. În Germania sunt 861.

Toate anvelope cu probleme care au fost vândute sau care se află încă în stocurile dealerilor de anvelope sunt eligibile pentru programul de schimb. Programul de schimb este oferit și în Austria, Elveția, Spania, Franța și Italia.

Anvelopele afectate ar putea suferi o pierdere bruscă de aer sau o separare a marginilor. Acest lucru poate duce la pierderea parțială sau totală a benzii de rulare. Este un lucru care poate fi periculos pentru șoferi și pentru alți utilizatori ai drumului. Până acum, însă, nu au fost raportate accidente legate de acest lucru.

Program de înlocuire a anvelopelor. Modelele care sunt afectate

AllSeasonContact; Dimensiune: 255/45R20 105W XL FR

Număr DOT: 1AF 03F9HY 2722

Număr matriță anvelope: 253676

EcoContact 6 MO; Dimensiune: 205/55 R17 91W

Număr DOT: AF E D8JD 0422

Număr matriță anvelope: 255448

Înlocuirea este gratuită pentru clienți, a arătat chip.de.

De altfel, potrivit unei estimări făcute de Goodyear, una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume, s-a observat că 76% din șoferii români își schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă odată cu trecerea la anotimpul rece.

Studiul realizat de Goodyear arată că 79% din șoferii români înţeleg beneficiile şi diferenţele dintre anvelopele de iarnă şi cele destinate tuturor anotimpurilor. Conform cifrelor înregistrate de compania de anvelope, acest procent este semnificativ mai mare decât în alte ţări europene.

Data la care trebuie înlocuite anvelopele de iarnă

În luna octombrie, Registrul Auto Român a oferit explicații oficiale despre anvelopele de iarnă. Potrivit acestora, șoferii care utilizează anvelope marcate cu literele M și S pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei nu vor fi sancționați.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă în România prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011 pentru modificarea și completarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Este important de reținut că legea nu prevede o dată limită de la care autovehiculele trebuie dotate cu anvelope de iarnă sau o temperatură minimă care să declanșeze procesul.