Așadar, Celine Dion, în vârstă de 55 de ani, a făcut prima apariție publică din ultimii aproape patru ani. Aceasta continuă să lupte cu sindromul persoanei rigide, o tulburare neurologică rară și progresivă.

Cântăreața a asistat luni la un meci NHL la T-Mobile Arena din Las Vegas, între Vegas Golden Knights și echipa din orașul său natal, Montreal Canadiens.

Celine Dion a intrat în vestiar și a discutat cu toată lumea

După meci, aceasta a intrat în vestiar și a discutat cu toată lumea și le-a strâns mâinile, conform Pagesix. Publicația subliniază că vedeta părea să aibă un moral extraordinar, în ciuda problemelor grave de sănătate.

Fiul său, René-Charles, și gemenii Eddy și Nelson au fost alături de ea și s-au fotografiat cu câțiva jucători.

Amintim că aceasta și-a anunțat diagnosticul în decembrie 2022, după diverse anulări de concerte. În cele din urmă, aceasta și-a încheiat turneul mondial „Courage”.

Amintim că vedeta are parte de cel mai bun tratament pentru boala respectivă.

„Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță. Pe Celine o tratează cei mai buni cercetători din domeniu”, a declarat Claudette Dion, sora sa, pentru Le Journal de Montreal.

Sindromul „persoanei rigide” este o „tulburare neurologică rară și progresivă” care poate provoca rigiditatea mușchilor la nivelul trunchiului, brațelor și picioarelor.

Artista trece printr-o perioadă extrem de grea

Claudette, sora lui Celine Dion, este îngrijorată, mai ales că nu se cunosc prea multe lucruri despre afecțiunea sa. Claudette a menționat că spasmele artistei “sunt imposibil de controlat”.

„Este o boală despre care știm atât de puține lucruri”, a declarat ea pentru Hello! Canada.

Specialiștii spun că nu există un tratament pentru boala care i-a afectat viața lui Celine Dion. Sindromul persoanei rigide (Stiff Person Syndrome) afectează creierul și măduva spinării. Cei care suferă de această boală au spasme. Ei au și rigiditate musculară, mărirea mușchilor, dificultăți de mers sau de mișcare.

„Nu mai avem ce să facem pentru ea, pentru a o sprijini, pentru a-i alina durerea. Ne rugăm ca specialiștii să găsească un remediu pentru această boală îngrozitoare”, a comentat sora celebrei cântărețe.

Cântăreața a explicat anterior că boala îi afectează și corzile vocale.

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăți atunci când merg și nepermițându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită”, a spus artista.

De asemenea, a mărturisit că tot ceea ce știe este să cânte. E lucrul pe care l-a făcut toată viața.