DNA ar fi trebuit să se autosesizeze și să se prezinte luni acasă la un ministru din guvernul Orban! Este vorba despre Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, care ar fi deturnat destinația a nu mai puțin de 2,5 milioane de euro.

Plângere la DNA

Cel puțin așa acuză un fost secretar de stat în guvernul Dăncilă, Radu Cristescu, în prezent membru PSD, care spune că va face el însuși plângere la Direcția Națională Anticorupție.

”Mă așteptam la arestarea ministrului! O să fac plângere la DNA mâine dimineață! Orice procuror stagiar trebuia să se autosesizeze pe această hoție”, a mai zis Radu Cristescu, în direct la România TV.

Mutarea bibliotecii județene

Astfel, ministrul Ion Ștefan ar fi prezentat în ședința de guvern un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 2,5 milioane de euro. Atunci când a fost întrebat de premierul Orban care este destinația banilor, ministrul Dezvoltării a declarat că este vorba de o investiție în spital.

Dar suma ar fi fost pentru cumpărarea unui sediu, pentru mutarea Bibliotecii Județene Satu Mare, arată social-democratul.

L-ar fi mințit pe Premier

”Când m-am trezit astăzi, am deschis televizorul să văd dacă DNA a făcut vreo arestare. Mă așteptam ca la ora 06.00 să-l aresteze pe ministrul Ion Ștefan. A dat 2,5 milioane de euro, din bugetul țării, mințindu-l pe Orban că sunt bani pentru un spital”, a dat amănunte Radu Cristescu, într-o intervenție televizată.

”De fapt, erau bani pentru o vilă a unui om de afaceri… pentru a muta o bibliotecă. Am auzit în ședința de Guvern aceste lucruri”, a adăugat el.