Ion Ștefan a fost audiat vineri dimineață de procurorii DNA. Audierile au durat aproximativ o oră, ministrul părăsind sediul Direcției în jurul orei 9:00. Ministrul a venit la DNA pentru a depune o plângere și nu a fost chemat în vreo calitate oficială și nu este vizat de vreo anchetă penală.

„Este o minciună faptul că am fost invitat, chemat, într-un fel sau altul, la DNA. Nu, am fost din proprie iniţiativă pentru a mă pune la dispoziţia organelor de anchetă. (…) Sunt un ministru care nu pot fi acuzat şi nu vreau să accept să fiu acuzat vreodată de corupţie, într-un fel sau altul”, a declarat Ion Ştefan, la Digi 24.

Acesta ar fi avut un schimb de replici, joi seară la România TV, cu Radu Cristescu, fost secretar de stat în guvernul PSD.

Totul a plecat de la o investiție de 12 milioane de euro în Satu Mare, iar cei doi s-au contrat pe acest subiect. Ministrul i-a spus premierului Orban, în ședința de Guvern, că ar fi vorba de un spital, dar, era de fapt o bibliotecă.

Ion Ștefan: „Domnule Cristescu, dumneavoastră sunteți dili-dili! Mergem la DNA, mâine, amândoi. Sunteți dili-dili pentru că nu știți ce vorbiți.”

Radu Cristescu: „Da, mergem, dar cred că o să plec singur de acolo.”