Toți angajații români trebuie să știe! Măsura prin care certificatul verde nu va fi obligatoriu. Ce trebuie să prezinte

Premierul interimar Florin Cîțu spune că impunerea certificatului verde COVID este cea mai non-invazivă metodă luată în acest val pentru a nu opri din nou economia României, cu toate că există multe voci, printre care și cea a liderului AUR, George Simion, care spun că o astfel de măsură încalcă drepturile oamenilor.

„Trebuie să susținem antreprenorii și, cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând. Sunt sigur că în următoarele sesiuni ale parlamentului ele vor trece.

Cel cu certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să găsim măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul acestui val patru”, a declarat Florin Cîţu.

Ce modificări se vor aduce

Surse au declarat pentru Antena 3 ce alte modificări vor fi propuse în ceea ce privește vaccinarea și certificatul verde COVID. Așadar, printre acestea se numără:

  • teste pentru personalul medical, acestea fiind plătite de către stat acolo unde nu sunt persoane vaccinate
  • în cazul în care angajatul a făcut prima doză de vaccin, angajatorul va trebui să plătească testarea până la administrarea celei de-a doua doze
  • prevederea care spune că dacă într-o clădire de birouri sunt mai puțini de 50 de angajați atunci nu este nevoie de certificat verde va fi eliminată

Mai mult decât atât, angajații nu vor avea nevoie de certificat de vaccin dacă vor prezenta un test de anticorpi și un test PCR negativ, o dată la 30 de zile.

Bilanț coronavirus România, 5 noiembrie

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus din România. Potrivit ultimelor date oficiale, avem  o nou explozie de infectări în ultimele 24 de ore, dar și sute de decese. În ceea ce privește situația din spitale și de la secțiile de Terapie Intensivă, numărul pacienților continuă să se mențină ridicat.

Mai exact, conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.268 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 483 decese dintre care 20 anterioare.

În ceea ce privește bilanțul total, potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.693.532 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.020 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.469.303 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.268 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 110 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.