Potrivit BBC News, investitorii se tem că virusul 2019-nCoV va distruge creșterea economică, iar măsurile anunțate de guverne sunt insuficiente pentru a împiedica acest lucru.

FTSE 100, cel mai important indice britanic, a consemnat un declin de peste 10%, cel mai mare de la „Lunea Neagră”, crahul din 19 octombrie 1987.

În SUA, indicii Dow Jones și S&P 500 au înregistrat, de asemenea, cel mai mare declin zilnic din 1987 până astăzi, cu scăderi de 9,5%, respectiv 9,4%. După cum transmite Digi24, în Franța și Germania, indicii principali au consemnat scăderi mai mari de 12%.

Scăderile au venit după ce Federal Reserve din SUA și Banca Centrală Europeană au anunțat măsuri pentru stimularea economiilor. În Zona Euro, BCE a anunțat că va investi în plus anul acesta 120 de miliarde de euro pentru cumpărarea de eurobonduri. În prezent, instituția investeşte 20 de miliarde de euro lunar în eurobonduri.

Investitorii consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente, într-o perioadă de mare incertitudine provocată de pandemia declarată recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. „Nimeni nu știe cum arată o închidere totală a economiei, chiar dacă temporară”, a declarat Neil Wilson, analist la Markets.com.