Valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a înregistrat, în iunie 2015, o scădere cu 6,4 puncte faţă de luna anterioară, ajungând la valoarea de 70,8, reducerea datorându-se componentei sale de anticipaţii, potrivit unui comunicat al CFA România, remis astăzi presei. "Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 67,5, în creştere cu 2,8 puncte faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, consemnând un nou maxim istoric. Însă, indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 10,7 puncte, la valoarea de 72,6", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4500 pentru ambele orizonturi, valori similare cu cele înregistrate în exerciţiul anterior. Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2016/iunie 2015) a înregistrat o valoare mediană de 1,38%.

CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România, deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăţi membre ale CFA Institute şi are peste 160 de membri.

Sursa: AGERPRES