Anunț de ultimă oră din partea șefului Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta vine cu vești bune pentru anumiți români. Mai exact, Valeriu Gheorghiță susține că persoanele cu vârstă de peste 16 ani, care sunt în evidenţă cu boli cronice, vor putea să se programeze începând cu luna martie în centrele disponibile pentru vaccinul de la compania BioNTech-Pfizer. 

“Persoanele cu vârstă de peste 16 ani, care sunt în evidenţă cu boli cronice, vor putea să se programeze începând cu luna martie în centrele disponibile pentru vaccinul de la compania BioNTech-Pfizer”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid a mai vorbit și despre situație tinerilor care nu suferă de boli cronice. potrivit acestuia, au fost luate în calcul doar persoanele care ar putea avea o evoluție nefavorabilă în cazul în care se infectează cu noul coronavirus.

Ce se întâmplă cu persoanele fără boli cronice

Valeriu Gheorghiță a amintit de respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii coronaviruslui: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică și igiena mâinilor, foarte importante atât pentru tinerii de 16 ani cât și pentru adulți.

”În ceea ce priveşte persoanele tinere, fără boli cronice, din această grupă de vârstă, nu am luat în calcul vaccinarea cu prioritate, având în vedere că din punct de vedere medical sunt persoane la care nu anticipăm o evoluţie nefavorabilă în cazul infecţiei şi aici recomandarea foarte fermă este de respectare a măsurilor de prevenţie, aşa cum le cunoaştem, cu utilizarea măştilor de protecţie, distanţa fizică, igiena personală, igiena mâinilor, evitarea zonelor supraaglomerate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De menționat este faptul că, răspunsurile acestuia vin în contextul în care a fost înterbat dacă autorităţile au în vedere şi o posibilă prioritizare şi a celor care au vârsta de peste 16 ani, ţinând cont că a început şi şcoala.