Presa a speculat în multe rânduri că ar exista tensiuni la Palatul Victoria între ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Conflict la nivel înalt, în plină campanie de vaccinare?

Cei doi au negat până acum existenţa vreunui conflict, însă din cel mai recent interviu acordat de către Valeriu Gheorghiţă se poate înţelege că el şi Vlad Voiculescu s-a contrat în trecut pe diferite subiecte. Totuşi, acestea ar fi fost rezolvate, iar acum relaţia sa cu ministrul Sănătăţii este una “foarte bună şi constructivă”.

“Din punct de vedere profesional, am avut o relație absolut normală cu domnul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. În continuare avem o relație foarte bună și constructivă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru DigiFM.

De la ce au plecat totuşi neînţelegerile dintre cei doi?

Întrebat totuşi dacă a fost vorba despre neînţelegeri între el şi şeful de la Sănătate, Valeriu Gheorghiţă a recunoscut că au existat viziuni diferite legate de comunicare sau informare, dar şi probleme legate de organizarea centrelor de vaccinare, spre exemplu. Au urmat apoi şi diverse probleme generate de unele acte normative, precum cel care prevedea modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare.

“Nu e vorba despre o neînțelegere. Au fost, dacă vreți, la un moment dat, viziuni diferite legate de aspectele de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare, probleme legate de modalitatea de derulare a activităților de vaccinare, de organizare a centrelor.

După cum știm, a fost o serie de acte normative care au trebuit duse la bun sfârșit. Și vorbim despre acea ordonanță de urgență care prevedea modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare, discuții tehnice care cred că le-am gestionat bine”, a mai declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin