Miercuri, zgârie-norul World Trade Center din Hong Kong a fost curpins de flăcări. Incendiul neașteptat a izbucnit la parterul clădirii respective.

Flăcările au cuprins WTC-ul la ora prânzului, când în interior se aflau sute de persoane: angajați şi clienţi ai magazinelor şi restaurantelor din centrul comercial. Incidentul a provocat întreruperea traficului în oraș.

Peste 100 de oameni sunt blocați în clădire

Peste 300 de oameni au rămas blocați în clădirea respectivă, după ce flăcările au cuprins World Trade Center. Pompierii le-au solicitate persoanelor blocate la etajele superioare să nu încerce să coboare, ci să rămână pe loc.

În prezent, operaţiunile de salvare ale cetățenilor nevinovați sunt în plină desfăşurare. Pompierii încearcă să evacueze oamenii din clădirea incendiată și să stingă focul izbugnit în zona aflată în renovare, potrivit The Standard.

Viața oamenilor e periclitată de inhalările de fum

Publicaţia South China Morning Post informează că cel puţin şapte oameni au suferit din cauza inhalării de fum, iar autorităţile din Hong Kong au decretat nivelul 3 de urgenţă pentru acest incident, dintr-un maxim de 5.

Deja șapte femei şi un bărbat au fost transportaţi la spital, dintre care o persoană în stare de semiconştienţă, potrivit poliţiei locale, transmite reuters.com.

Pompierii au evacuat peste 150 de persoane

Momentan, serviciile de urgenţă au reuşit să evacueze 160 de oameni, însă 60 de persoane se află în continuare blocate la etajul 5 al complexului comercial. Persoanele norocoase care nu au putut părăsi lădirea s-au refugiat pe acoperișul World Trade Center de teama focului mistuitor.

În prezent, sunt 150 de oameni la etajul 39, ultimul nivel al WTC, unde acoperişul este amenajat ca un spaţiu în aer liber, a transmis The Standard.

World Trade Center

Clădirea impunătoare a World Trade Center este proprietatea companiei imobiliare Sun Hung Kai Properties.

WTC are 14 etaje cu spaţii comerciale şi 25 de etaje cu birouri şi este amplasată în Causeway Bay, un important district comercial şi financiar.