Cel mai mare producator de bere din lume, InBev, a anuntat ca va demara procedurile pentru obtinerea unui credit in valoare de 54,8 miliarde de dolari pentru a putea finanta achizitia companiei americane Anheuser-Busch.

Bancile implicate au anuntat ca vor acorda acest imprumut dupa ce cele doua companii vor primi acordul autoritatile antitrust din SUA si China, zone unde cei doi producatori au unitati.

InBev are astfel datorii care includ doua credite de 13 miliarde de dolari, cu termen de returnare 2011 si 2013, dar si un imprumut de 7 miliarde de dolari, cu data scadenta 2009.

De asemenea, compania are un credit de 12 miliarde dolari ce urmeaza sa fie refinantat prin obligatiuni si o facilitate de creditare de 9,8 miliarde dolari.

Bancile care vor acorda imprumuturile sunt Banco Santander SA, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Barclays Capital, BNP Paribas SA, Deutsche Bank AG, ING Groep NV, JP Morgan Chase & Co, Mizuho Corporate Bank Ltd. si Royal Bank of Scotland Group Plc.

In luna iulie, Anheuser-Busch Cos Inc a acceptat oferta de preluare a InBev NV, fuziunea dintre cele doua companii formand cel mai mare producator de bere din lume.

Sursa: Bloomberg