Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a transmis că s-a autosesizat privind emisiunea de la Antena 3 de marţi seară în care liderul PSD Liviu Dragnea a făcut mai multe afirmaţii „iresponsabile” şi speră ca acest caz să fie discutat cât mai curând în şedinţa CNA.

„Ieri seară am asistat la Antena 3 la un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct şi la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. (…) Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3”.

„Felul în care au decurs discuţiile a arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atenţia publicului de la abuzurile de pe 10 august. Afirmaţiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis şi partidelor de opoziţie le place violenţa, că preşedintele vrea să-l elimine din politică, ca multinaţionalele au finanţat protestul fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii”, a continuat Rusu. 

În încheiere, ea a subliniat: „M-am autosesizat, desigur, în legătură cu această emisiune şi sper să se discute într-un timp cât e posibil de scurt. Din păcate, CNA este una dintre instituţiile nefuncţionale şi lipsite de eficienţă din această ţară. Cred că avem o responsabilitate mare pentru felul în care arată peisajul mediatic şi chiar pentru felul în care arată azi viaţa publică din România”. 

SURSA: news.ro