Mivan Development va deschide pentru public maine, 31 octombrie, centrul comercial Liberty Center din Bucuresti, in ciuda problemelor de pe pietele financiare. Acesta este primul mall dezvoltat de Mivan pe piata locala si a absorbit o investitie de 70 milioane de euro.

Situat pe locul fostului Circ al Foamei, Liberty Centre are o suprafata construita de 65.650 metri patrati si o suprafata inchiriata de 25.000 de metri patrati.

Lucrarile propriu-zise de constructie a Liberty Center au inceput in octombrie 2007, dar demersurile au fost initiate la finele anului 2006. „Liberty Center este construit pe locul unei cladiri neterminate care a fost demolata integral”, au declarat reprezentantii companiei. Mall-ul este structurat pe trei nivele, dintre care doua subterane unde se afla parcarea cu o capacitate de 700 de locuri.

Liberty Center se asteapta la un numar de aproximativ 30.000 de vizitatori zilnic, care ar putea cheltui in medie 25-30 de euro in cadrul mall-ului, conform declaratiilor lui Marius Barbu, retail development director al Mivan.

Reprezentantul Mivan a mai precizat ca Liberty Center va dispune de un buget de promovare de 1 – 1,2 milioane de euro. Mall-ul va fi promovat in special prin organizarea de evenimente, a mai adaugat acesta.

Marius Barbu a declarat, de asemenea, ca Mivan nu are in plan sa vanda Liberty Center in acest an, fiind de asemenea putin probabil sa il vanda chiar si in viitor.

Centrul comercial ofera un mix de aproape 100 de magazine, primul cinema complet digital, precum si primul patinoar indoor dintr-un mall din Bucuresti. Printre ancorele Liberty Center pe zona de fashion ancore precum Marks & Spencer, Next, Reserved, Cropp Town, Sprider, Hervis; Altex/Media Galaxy, care va opera pe segmentul de electrocasnice si supermarketul Billa. Astfel, Altex vine cu o oferta de peste 10.000 de produse pe o suprafata de 2.300 de metri patrati. Billa va ocupa 2.000 de metri patrati, iar Hervis si Sprider Stores vor dispune fiecare de 1.500 metri patrati. In zona de food court se vor regasi restaurante si cafenele precum Starbucks, Burger King, Mc Donalds, KFC, Pizza Hut, etc. In momentul in care va fi deschis pentru public, Liberty va avea 80 e magazine deschise, restul uramd sa fie inaugurate in cel mult doua saptamani.

Liberty Center a fost inchiriat in proportie de 100% inainte de deschiderea oficiala. Urmand principiul experientei unice, mall-ul este singurul din Romania care are partinoar permanent in interior, acesta fiind situat la ultimul etaj. Pe langa acesta, Liberty Center vine si cu o un cinematograf complet echipat cu tehnologie digitala 3D, cu 7 sali si 1.500 de locuri.

Pe langa acestea mall-ul dispune si de servicii conexe, precum banci, agentie de turism, farmacie sau servicii de telecomunicatii.

Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Pe langa Liberty Center, Mivan, aflat pe piata locala din 1998, are in derulare mai multe proiecte rezidentiale si comerciale: 10 mall-uri dezvoltate sub brandul Tiago si un ansamblu de 651 de apartamente in Bucuresti denumit New Town Residence.